Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@11:13:39 GMT

امکان تغییر روش آزادسازی سهام عدالت وجود دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۹۰۴۵۷

این روزها خبرهای بسیاری پیرامون سهام عدالت منتشر می شود و مردم هم پیگیر این اخبار هستند.  بسیاری از سهامداران سهام عدالت هنوز هم پرسش های بسیاری در مورد این سهام دارند که بی پاسخ مانده است.

به گزارش بورس تابناک، طرح اولیه واگذاری سهام شرکت های دولتی به عموم مردم به تصویب دولت هشتم رسید اما در آن دولت اجرایی نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح در ابتدای کار دولت نهم مورد توجه قرار گرفت؛ به گونه ‌ای که پس از ابلاغ سیاست ‌های کلی اصل 44 قانون اساسی، مصوبه شماره 72683/ت 34484 ه تاریخ 17/11/1384 هیات وزیران با عنوان "آیین‌ نامه اجرایی افزایش ثروت خانوارهای ایرانی از طریق گسترش سهم بخش تعاون بر اساس توزیع سهام عدالت" منجر به فراهم شدن بستر قانونی لازم برای اجرای طرح توزیع سهام عدالت شد. در واقع سهام عدالت نوعی یارانه بود که طبق نظر دولت نهم، از طریق شرکت ­های تعاونی عدالت استانی به مشمولان آن واگذار شد.

تا سال 1394 هیچ گونه سودی به سهامداران سهام عدالت تعلق نمی گرفت و سود سهام عدالت جهت به مالکیت درآمدن آن به خزانه دولت واریز می شد. از سال 1395 و با پایان یافتن اقساط سهام عدالت، مالکیت این سهام به سهامداران رسید و سود آن به حساب سهامداران واریز شد. بعد از واریز سود در سال های اخیر، موضوع آزادسازی سهام عدالت و امکان خرید و فروش آن مطرح شد. موضوعی که چندین سال به طول انجامید تا در 9 اردیبهشت ماه سال جاری، رهبر انقلاب با صدور ابلاغیه ای با درخواست رییس‌جمهور برای آزادسازی سهام عدالت موافقت کردند.

دو روش در ابتدا در سامانه سهام عدالت برای تعیین نحوه مدیریت این سهام مطرح شد. روش اول روش مستقیم بود که سهامداران سهام عدالت از طریق انتخاب آن، مالکیت و مدیریت سهام‌ عدالت را به‌صورت مستقیم و بدون واسطه تحت اختیار خود می گرفتند. روش دوم روش غیرمستقیم بود که تقریباً همان رویه گذشته سهام عدالت طی می شد و سهامدارانی که حتی به سامانه سهام عدالت جهت انتخاب روش مراجعه نکردند همین روش برای آن ها لحاظ می شد.

بعد از فراهم شدن امکان انتخاب روش برخی از سهامداران سهام عدالت اقدام به انتخاب روش مستقیم نمودند. روشی که مالکیت و مدیریت سهام عدالت را تحت اختیار خود سهامدار قرار می داد.

به هر صورت در این بین برخی از سهامداران سهام عدالت با آگاهی کامل یا با ناآگاهی و یا سهواً روش مستقیم را انتخاب کردند و هم اکنون قصد دارند که دوباره مدیریت و مالکیت سهام خود را به روش غیرمستقیم بازگرداند.

بنابراین پرسش بسیاری از این افراد این است که آیا امکان تغییر روش مستقیم به غیرمستقیم وجود دارد؟

تا پیش از مورخه 19 اردیبهشت ماه سال جاری و بنا بر اعلام سازمان خصوصی سازی تنها تغییر تصمیم روش آزاد سازی از غیرمستقیم به مستقیم ممکن بود اما در این مورخه اعلام شد که بنا به درخواست‌های متعدد هموطنان، امکان تغییر روش آزاد سازی سهام عدالت در سامانه تنها برای یک بار و برای هر دو روش برقرار شده است.

با تمدید چند باره مهلت انتخاب روش مدیریت و مالکیت سهام عدالت، دوباره این روزها همین پرسش تکرار شده است که علی عباسی مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت در کهگیلویه و بویراحمد طی مصاحبه ای در مورخه 25 خرداد ماه سال جاری در این باره گفت: امکان تغییر روش آزادسازی سهام عدالت در سامانه از مستقیم به غیر مستقیم برقرار شده است. وی همچنین در ادامه اظهار کرد: زمان تغییر روش مدیریت سهام عدالت از طریق رسانه ها اعلام می شود و افرادی که روش سهام داری خود را انتخاب نکنند در سامانه به صورت خودکار روش غیر مستقیم برایشان ثبت می‌شود.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: اکبر طبری محمدعلی کشاورز هتل کپسولی بیمه بیکاری کرونا پدر سالار سهام عدالت روش مستقیم روش غیرمستقیم اکبر طبری محمدعلی کشاورز هتل کپسولی بیمه بیکاری کرونا پدر سالار سهامداران سهام عدالت آزادسازی سهام عدالت امکان تغییر روش انتخاب روش روش مستقیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۰۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟

به گزارش قدس آنلاین، با وجود خبرهای مختلف مبنی بر عدم واریز سود سهام عدالت توسط شرکت‌های بورسی، این سود قبل از نوروز برای مردم واریز شد، حال سئوال اینجاست که نظارت‌ها بر این شرکت های بورسی چگونه است تا سود سهام عدالت به موقع واریز شود؟

ولی الله جعفری، رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه شیمیایی و غذایی سازمان بورس و اوراق بهادار در این خصوص گفت: ۳۶ شرکت بورسی و ۲ شرکت غیربورسی سود خود را باید واریز کنند تا واریز سود سهام عدالت به موقع انجام شود.

وی ادامه داد: قبل از نوروز برخی از این شرکت‌ها برای تامین بودجه و سود حاصل از سهام عدالت با مشکلات مالی رو به رو بودند که با توجه به رفع بخشی از این مشکلات، قرار است خرداد ماه امسال بخش دیگری از سود سهام عدالت برای مردم واریز شود.

جعفری اضافه کرد: همکاران ما در اداره نظارت بر ناشران گروه شیمیایی و غذایی سازمان بورس و اوراق بهادار با ۳۶ شرکت بورسی به صورت مستمر ارتباط دارند و پیرو سپرده گذاری شرکت‌ها مدام پیگیر هستند تا سود این شرکت ها برای اداره واریز شود. 

رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه شیمیایی و غذایی سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا مخابرات هم جزو شرکت هایی بود که با وجود بزرگ بودن شرکت مشکلات مالی داشت و نتوانست سود سهام خود را برای سهام عدالت قبل از نوروز واریز کند؟، گفت: مشکلات مالی به بزرگ و کوچک بودن شرکت‌ها ارتباطی ندارد، مخابرات هم ممکن است مشکلات خاصی داشته باشد، در واقع مشکل اصلی شرکت‌ها در ارتباطی است که با مشتریان خود دارند و مطالبات را نمی‌توانند دریافت کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان + جزئیات
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان به وزارت رفاه
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • اعلام تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت
  • تاریخ جدید واریز سود سهام عدالت اعلام شد
  • واکنش باشگاه پرسپولیس به انتشار برخی اخبار
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • نامه سازمان خصوصی سازی به فدراسیون فوتبال درباره مالکیت استقلال و پرسپولیس