Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@11:38:19 GMT

دسترسی به جزئیات سهام عدالت امکان پذیر شد

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۰۹۳۰۰

دسترسی به جزئیات سهام عدالت امکان پذیر شد

وقتی صالح، رئیس سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد ۲۲ سرور سامانه سهام‌عدالت را پشتیبانی می‌کنند تا بورس ایران با ورود ۴۹ میلیون سهامدار تازه‌وارد، ۶۰ میلیونی شده و رکورد بزرگ‌ترین بورس دنیا را از آن خود کند، انتظار می‌رفت سامانه‌ای با یک زیرساخت مناسب، قوی و پاسخگویی هوشمندانه برای نیازهای مراجعان رونمایی کرده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین: وقتی صالح، رئیس سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد ۲۲ سرور سامانه سهام‌عدالت را پشتیبانی می‌کنند تا بورس ایران با ورود ۴۹ میلیون سهامدار تازه‌وارد، ۶۰ میلیونی شده و رکورد بزرگ‌ترین بورس دنیا را از آن خود کند، انتظار می‌رفت سامانه‌ای با یک زیرساخت مناسب، قوی و پاسخگویی هوشمندانه برای نیازهای مراجعان رونمایی کرده باشد.

حسین فهیمی، سخنگوی ستاد آزادسازی سهام‌عدالت نیز که پیشتر از مزایای سامانه سهام‌عدالت برای دارندگان آن سخن گفته بود تصور نمی‌کرد ضعف این سامانه‌ و فرایند غیرشفاف آن بتواند مخاطبان تازه‌وارد آن را با این حجم از چالش‌ها به چه‌کنم چه‌کنم بیندازد.

از اواسط خرداد که امکان آزادسازی و ثبت‌ درخواست فروش سهام‌عدالت فراهم شده است بسته به اینکه سهامداران روش مدیریت مستقیم یا غیرمستقیم را انتخاب کرده بودند با مشکلاتی در مدیریت سهام خود مواجه شدند تا جایی که ستاد آزادسازی سهام عدالت برای رفع مشکلات «سامانه پاسخگویی به مشکلات سهامداران عدالت» را راه‌اندازی کرد، اما مشکلات ساختاری این سامانه پس از گذشت بیش از سه ماه از آغاز فرایند فروش و آزادسازی این سهام همچنان پابرجاست تا فروشندگان مستأصل همچنان بین کارگزاری‌ها و سازمان بورس در رفت وآمد باشند.

بی‌اطلاعی سهامداران از فروش سهام و باقی‌ مانده آن

بررسی سامانه سهام‌عدالت شرکت سپرده‌گذاری سهام‌عدالت و مشکلات موجود در سامانه سهام عدالت برخی کارگزاری‌ها، حاکی از ضعف آن‌ها در ایجاد سامانه‌هایی کارآمد و شفاف است، به نحوی که فروشندگان این سهام پس از ثبت درخواست خود نمی‌توانند متوجه شوند که سهام عدالتشان در چه وضعیتی قرار دارد.

حتی این سامانه‌ها مشخص نمی‌کنند کدام سهام به فروش رفته و کدام سهام در صف فروش قرار دارد. علاوه ‌بر این، پس از گذشت مدتی از فروش سهام‌عدالت و واریز مبالغ سهام به حساب سهامداران، اما حساب کاربری کارگزاری‌ها و سامانه شرکت‌ سپرده‌گذاری مرکزی به‌روز نمی‌شود و مشتریان نمی‌توانند از فروش سهام و میزان باقی ‌مانده سهام خود مطلع شوند.

به‌روزرسانی ارزش سهام فقط در روزهای خوب

از سوی دیگر به نظر می‌رسد سامانه سهام عدالت قرار است فقط در روزهای خوب بورس هر روز به‌روز شود، چرا که از زمان آغاز روند نزولی بورس و ریزش‌ها در این بازار، ارزش سبد دارایی سهام‌عدالت ۵۳۲ هزار تومانی در این سامانه بدون تغییر در حوالی ۲۰ میلیون تومان باقی مانده است در حالی که ارزش به‌روز این سبد حدود ۱۴ میلیون تومان شده است.

قابل‌توجه این است که با وجود فروش سهام و همچنین واریز وجه به حساب سهامداران، اما بخش «لیست درخواست‌ها» ی سامانه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی هنوز به‌روز نشده است و هیچ کدام از درخواست‌ها را نمایش نمی‌دهد.

شفاف نبودن روند فروش سهام‌عدالت از همان ابتدا عامل افزایش سردرگمی مردم شده که موجب سرگردانی آن‌ها در بازار شده است. همچنین وجود مشکلات و معضلات در مسیر فروش سهام‌عدالت، نارضایتی را از روند فروش سهام‌عدالت افزایش داده است.

سهامدار باید خودش اطلاعات را مدیریت کند

هر چند به ‌تازگی حسین فهیمی، سخنگوی سهام‌عدالت اعلام کرده است هم‌اکنون دسترسی به اطلاعات سهامداران اعم از اینکه تعداد سهام کدام دارایی‌شان کم شده، کدام باقی مانده و ارزش روز دارایی‌شان چقدر است در سامانه sahamedalat.ir امکان‌پذیر شده، اما مستقیم سهام فروخته شده را نشان نمی‌دهد بلکه سهامدار باید خودش اطلاعات را مدیریت کند و بداند در گذشته چه مقدار از آن سهم را داشته و در حال حاضر چه مقدار از آن را در اختیار دارد. به عنوان نمونه اگر در نمادی در گذشته ۴۰ سهم داشته، اگر در سامانه نشان دهد که در حال حاضر مانده سهم وی در آن نماد ۱۰ سهم است، این نشان می‌دهد که ۳۰سهم سهامدار توسط کارگزاری یا بانک فروخته شده است.

گفتنی است، هم‌اکنون با آزادسازی ۳۰درصد دیگر از سهام عدالت، مجموع سهام‌عدالت آزادشده برای سهامدارانی که روش مستقیم مدیریت سهام را انتخاب کرده‌اند به ۶۰درصد رسیده است و این افراد می‌توانند با مراجعه به سامانه کارگزاری‌ها سهام عدالتشان را بفروشند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سهام عدالت سازمان خصوصی سازی سامانه سهام عدالت فروش سهام عدالت کارگزاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۹۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جاماندگی بورس از بازار‌ها

این روز‌ها رکود و رخوت در صحنه معاملات بورس تهران به عادت و سنت همیشگی تبدیل شده است و تابلوی معاملات و نقشه بازار، سهامداران را هرروز میهمان رنگ سرخ می‌کند و نشانی از تمایلات به سمت ارتفاعات بالاتر در بازار مشاهده نمی‌شود.

به گزارش دنیای اقتصاد، تداوم روند نزولی در تالار شیشه‏ای سبب شده است جریان پول در بازار نیز با حالتی مأیوس و ناامید نظاره گر دادوستد‌های روز‌های اخیر بورس تهران باشد. سرمایه‌گذاران حقیقی همچنان به خارج کردن پول از بازار ادامه می‌دهند و ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز رکودی بودن اوضاع بورس را مخابره می‌‏کند.

بازار از دریچه آمار

در جریان معاملات روز گذشته، شاخص کل برای سومین روز متوالی در مدار نزولی قرار گرفت و در سطح ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار واحدی، کار خود را به اتمام رساند. شاخص کل که بعد از زدوده‌شدن سایه ریسک سیستماتیک، تا سطح ۲ میلیون و ۳۱۶ هزار واحدی نیز پیشروی کرده بود، در روز گذشته نیز ۰.۵۴ از ارتفاع خود را از دست داد تا از سقف تاریخی خود در کانال ۲ میلیون و ۵۰۰هزار واحدی، دورتر شود.

نماگر هموزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نماد‌های معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نشان می‌دهد، با افت ۰.۸ درصدی همراه شد. این شاخص نیز برای سومین روز متوالی در مسیر نزولی قرار گرفت. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با افت ۰.۷۵ درصدی همراه شد. در جریان دادوستد‌های روز سه‌شنبه بورس تهران، ۲۴۸ میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام خارج شد. ارزش معاملات خرد بازار نیز که شامل سهام و حق تقدم می‌شود، در روز گذشته رقم ۳ هزار و ۱۱۱ میلیارد تومان را ثبت کرد.

تطابق بازار‌ها با دلار

بازار‌های داخلی کشور (بازار سهام، سکه و طلا، خودرو و مسکن) در بازه زمانی بلندمدت همواره با توجه به وضعیت تورم عمومی کشور و قیمت دلار، خود را با تغییرات این متغیر‌ها همراه کرده اند. همسو با افزایش قیمت دلار و ثبت تورم‌های بالا در اقتصاد کشور، بازار‌ها نیز شاهد تاخت وتاز قیمتی و رشد‌های افسارگسیخته بوده‌اند.

حتی گاهی برخی از بازار‌ها موفق به سبقت‌گرفتن از تورم و دلار می‌شوند که این موضوع علاوه بر حفظ قدرت خرید سرمایه گذاران آن بازارها، بازدهی مثبت حقیقی را برای فعالان آن‌ها به ارمغان می‌آورد. حال در این میان، گاهی بنا به دلایل مختلفی مانند تصمیمات تاثیرگذار سیاستگذار، محدودیت‌های ایجادشده از سوی نهاد قانون‌گذار و چشم انداز منفی که نسبت به آینده بازار موردنظر وجود دارد شاهد جاماندگی قیمتی در بازار‌ها بوده ایم، اما نکته حائز اهمیت این است که اگرچه در کوتاه مدت، بازار‌ها در اثر عوامل منفی مختلف تاثیرگذار، قادر به حرکت موازی و همسان با سایر بازار‌ها و تورم نیستند، اما در بلندمدت بازار‌ها خود را از قید و بند این جاماندگی و عقب نشینی قیمتی رها می‌کنند و نماگر‌ها و قیمت‌های بازار‌ها خود را با تغییرات تورم و دلار همگام می‌کنند.

براساس آمار موجود، بازار سهام همچنان نسبت به رشد قیمت اسکناس آمریکایی واکنش درخوری نشان نداده است و می‌توان گفت که این بازار دیر یا زود در راستای جبران جاماندگی خود نسبت به دلار حرکت خواهد کرد. نکته قابل ذکر این است که در شرایط کنونی، تمایلات فروش در بازار بیش از میل به خرید است که این موضوع موجب عقب نشینی نماگر‌های تالار شیشه‌ای و قیمت‌ها در روز گذشته شد. فعالان بازار سهام فعلا امیدی به افزایش قیمت‌ها در این بازار ندارند و نقدکردن سهام را به کاهش ارزش سبد سهام خود ترجیح می‌دهند.

ریسک‌های بازار

تصمیمات خلق الساعه‌ای که هر از گاهی از سوی نهاد‌ها و مسوولان مختلف بازار سرمایه را مورد هدف قرار می‌دهند از جمله ریسک‌های داخلی موجود در اطراف بورس تهران است که هر یک به نوبه خود و از جنبه‌ای خاص مانع از رشد بیشتر قیمت‌ها در بازار سهام می‌شوند. اختلاف بیش از ۵۰ درصد میان دلار نیمایی و دلار بازار آزاد و نرخ بهره بالا نیز از جمله عوامل مهم دیگری است که بازار را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

به نظر می‌رسد تا زمانی که بخش اعظم این موانع و مشکلات حل‌و فصل نشوند، روند صعودی قدرتمندی در بازار شکل نخواهد گرفت که جاماندگی قیمت‌ها را جبران کند. همچنین نبود اعتماد در بازار نیز از دیگر عواملی است که مانع از ورود جریان پول به بازار می‌شود.

همان‌طور که در گزارش روز گذشته «دنیای اقتصاد» نیز اشاره شد: متاسفانه در سال‌های اخیر اعتماد، به حلقه مفقوده بورس تهران تبدیل شده است و همین موضوع باعث‌شده تا بازار سهام بعد از گذشت بیش از ۳سال که از ریزش قیمت‌ها در تالار شیشه‌ای می‌گذرد، همچنان به روند آتی این بازار و مکانیزم‌های آن اعتماد کمی داشته باشد؛ به‌گونه‌ای که هر روند صعودی که در بازار سهام شروع می‌شود، سهامداران در انتظار فرارسیدن فرجام زودهنگام آن و سقوط آزاد قیمت‌ها هستند و در مقطع کنونی کمتر کسی پیدا می‌شود که افق سرمایه‌گذاری خود را بلندمدت قرار دهد. بی اعتمادی به‌گونه‌ای باعث تزریق بدبینی مفرط به جریان معاملات سهام می‌شود و در اذهان سهامداران رخنه و رسوخ می‌کند که کمتر کسی در تالار شیشه‌ای پیدا می‌شود در شرایط کنونی افق سرمایه‌گذاری خود را در این بازار به‌صورت بلندمدت قرار دهد.

دیگر خبرها

  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان + جزئیات
  • خرید بلیط اتوبوس از این به بعد با کدملی امکان پذیر است!
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان به وزارت رفاه
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان
  • رای دادگاه تجدیدنظر به محکومیت کقزوی!
  • مدیریت مصرف با روش‌های هوشمند امکان‌پذیر است
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • توخل: رسیدن به فینال امکان‌پذیر است/ کیم بیش از حد طمع کرد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • سبدگردانی با سرمایه کم امکان‌پذیر است؟